Nådeløse flammer gjør store deler av California til aske

Mens skogbrannene i Europa begynner å roe seg, herjer flammene fremdeles i California. Den største av de 17 brannene kalles Mendocino-komplekset, og ble historiens største i delstaten da River-brannen og Ranch-brannen smeltet sammen til én kjempebrann. Rundt 600.000 dekar er så langt blitt rammet av brannen, som hovedsakelig holder seg i ubebodde områder. Carr-brannen er så langt den eneste som har krevd liv. Foreløpige dødstall er på 11, hvorav åtte var brannmenn på jobb. Blant de omkomne er en 70 år gammel kvinne og hennes to oldebarn på fire og fem år, som mistet livet da hjemmet deres ble slukt av flammene. Mildere temperaturer noen steder i delstaten hjalp brannmannskapene noe på onsdag, men varme vinder og uforutsigbare antenninger utenfor kontrollerte områder gjør at flammene fremdeles er vanskelig å få kontroll over.

Brannmenn forsøker å få kontroll på Carr-brannen som sprer seg mot byene Douglas City og Lewiston i California. Carr-brannen er den dødeligste av de 17 skogbrannene som herjer den amerikanske delstaten. Både brannmenn og sivile har dødd i brannen. En 70 år gammel kvinne og hennes to oldebarn på fire og fem år omkom da huset deres i Redding forsvant i flammene.
Brannmenn forsøker å få kontroll på Carr-brannen som sprer seg mot byene Douglas City og Lewiston i California. Carr-brannen er den dødeligste av de 17 skogbrannene som herjer den amerikanske delstaten. Både brannmenn og sivile har dødd i brannen. En 70 år gammel kvinne og hennes to oldebarn på fire og fem år omkom da huset deres i Redding forsvant i flammene.Foto: Mark Ralston / AFP / NTB Scanpix
Publisert 8. August 2018, kl. 15.14Oppdatert 10. August 2018, kl. 06.58