Bilselskapet Daimler mottar en bot på 870 millioner euro etter diesel-skandalen fra tyske myndigheter. Det skriver blant annet Marketwatch. Boten kommer i forbindelse med at selskapet godkjente Mercedes-Benz-biler som var omfattet av utslippsskandalen i tysk bilindustri.

Tysk påtalemyndighet opplyser at boten er en straff for uaktsomme brudd på ledelsens styringsansvar i forbindelse med skandalen, skriver NTB.

I en pressemelding fra selskapet kommer det frem at de godtar boten. Den tyske avisen Der Spiegel har tidligere skrevet at boten kunne komme opp på en milliard euro.

Reuters skriver at tyske myndigheter sier at boten ikke skal ha innvirkning på den pågående etterforskningen av personene som er mistenkt for manipulasjon av dieselmotor-software.

Tidligere tirsdag ble tre tidligere topper i Volkswagen tiltalt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.