Noen skoler og statlige kontorer holdt mandag stengt for å være med på å sette verdensrekorden i landet som er svært utsatt for konsekvensene av globale klimaendringer.

Bare etter tolv timer var det plantet 350 millioner trær, ifølge landets miljøminister Getahun Mekuria.

Dermed slo de den forrige rekorden som ble satt av India, som plantet 50 millioner trær på 24 timer i 2016, skriver BBC.

«Green Legacy»

Treplantingen er statsminister Abiy Ahmeds initiativ, som selv plantet trær i den sørlige byen Arba Minch. Initiativet, som går under navnet «Green Legacy», er en del av et større prosjekt om å totalt plante fire milliarder trær før året er omme.

Flom, tørke, vann- og luftforurensning, avskoging og tap av biologisk mangfold er blant de største klima- og miljøproblemene Etiopia står overfor, ifølge FN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.