– Hvis Unge Høyre går inn for varig vern av LoVeSe er dette et historisk skifte hvor partiet gir etter for press som omfatter følelser og synsing, fremfor linjen om kunnskap, før man handler, sier FpU-lederen til NTB.

Unge Høyres 54. landsmøte startet på Gardermoen fredag. Her skal de vedta nytt prinsipprogram. Blant spørsmålene ungdomspartiet skal ta stilling til, er ja eller nei til oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Flertallet i ungdomspartiets programkomité gjorde i april helomvending og åpnet for å verne områdene.

– Jeg er generelt bekymret for at norsk ungdom ikke forstår viktigheten av olje- og gassektoren. Selvfølgelig er vi i en omstillingsfase hvor energien skal bli grønnere, men det er et ubestridt faktum at gass er en del av veien mot et grønnere samfunn.

– Det er også olje, som er betraktelig bedre enn kull. Vi må jobbe for at den oljen som produseres og pumpes opp, skal være norsk, ettersom olje produsert på norsk sokkel har lave utslipp, og det bidrar til økt verdiskapning og velferd for landet vårt, legger Svendsrud til.

Unge Høyre skal i helgen også ta stilling til en ny klima- og miljøpolitikk, om Norge fortsatt skal være et monarki og legalisering av cannabis.(Vilkår)

Disse suvenirene kjøper turistene mest av
– Det er noe vi må bestille inn hele tiden.
00:54
Publisert: