Tester av oksibenzon ble gjort fem steder i en bukt på øyas vestside i fjor, Kahaluu. Resultatene viste at kjemikalies konsentrasjon var 262 ganger høyere enn nivået som vurderes som høyt av amerikanske miljøvernmyndigheter.

– Den prøven hadde det høyeste nivået som noen gang har blitt målt i verden, sier Craig Downs, administrerende direktør i miljøorganisasjonen HEL. Det var HEL som utførte testene.

Konsentrasjonen av kjemikaliet var høyt fordi testen ble gjort i et område hvor det var folk i vannet og på en dag hvor det var mye folk på stranden, ifølge Downs.

Forbud fra 2021

Kjemikaliene oksibenzon og octinoxat skader ifølge forskere korallrev og har andre negative effekter på det maritime miljøet.

I fjor vedtok myndighetene på Hawaii å forby solkrem som inneholder de nevnte kjemikaliene for å beskytte korallrevene. Forbundet trer i kraft i 2021.

En større trussel mot korallrevene er imidlertid havets temperaturstigning, sier Lindsey Kramer, koordinator i en korallrev-organisasjon på Hawaii. Økt temperaturstigning fører til at korallrevene blekner og dør.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.