All plast som blir resirkulert i Norge blir sendt ut av landet. 98 prosent sendes til Tyskland og resten går til Finland. Hva som videre skjer med plasten er usikkert, skriver Aftenposten. Nå går Oslo-politikerne Eirik Lae Solberg (H) og Hallstein Bjercke (V) inn for at et stort gjenvinningsanlegg for plast etableres på Østlandet. Et av argumentene er å forhindre at plasten som samles inn ikke havner på avveie.

Energiselskapet Fortum planlegger nå et gjenvinningsanlegg for plast i Hobøl kommune i Østfold. Plasseringen er viktig med nærhet til havneanlegg i Moss og forbrenningsanlegget på Klemetsrud i Oslo.

– Slik kan avfall som kommer inn til plastgjenvinningsanlegget som ikke kan gjenvinnes, fraktes til Klemetsrud for å brennes og brukes til å produsere fjernvarme og strøm, sier kommunikasjonsrådgiver Stian Mathisen i Fortum til avisen.

Anlegget skal til å begynne med ta imot mellom 30.000 og 45.000 tonn plast, men skal ha en kapasitet på 60.000 tonn. I Oslo resirkuleres rundt 11.000 tonn plast årlig, men politikerne håper å få med seg andre kommuner. Den beregnede investeringen for anlegget er 250 millioner kroner.

Omtrent 80 prosent av all plast ender opp på fyllinger eller i havet. Bare 9 prosent blir resirkulert, mens 12 prosent brennes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.