Samtidig varsler bioteknologi- og legemiddelkonsernet Bayer at de har satt i gang undersøkelser i datterselskapet.

– Dette er ikke måten Bayer fører dialog med samfunns- og interessegrupper. Vi ber om unnskyldning for denne oppførselen, sier Bayer, som tok over Monsanto i fjor.

Personene som sto på listene, vil bli orientert av advokatfirmaet som gjennomfører den interne granskingen. Bayer understreker likevel at det ikke er noen indikasjoner på at Monsantos kartlegging av kritikere var ulovlig.

Tv-selskap vil anmelde Monsanto

Fransk politi har også satt i gang en etterforskning. Det var fransk presse som avslørte at Monsanto hadde ført lister med navn på omkring 200 forskere, journalister og politikere som har vært kritisk til selskapet og dets produkter.

Det franske tv-selskapet France Televisions opplyste søndag at de planlegger å anmelde selskapet.

Monsanto utvikler genmodifiserte frø og står blant annet bak ugressmiddelet Roundup med virkestoffet glyfosat som er svært omstridt. Nylig ble selskapet dømt til å betale millionerstatning til en kreftsyk amerikaner, og en kø av ytterligere søksmål venter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.