Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) oppjusterte sent søndag kveld farenivået på grunn av mye nedbør og store bevegelser. Det er Rauma kommune som har ansvaret for evakueringen.

Ni beboere er evakuert fra området. Politiet har opprettet vakthold på stedet.

Farenivået for Veslemannen ble først hevet til gult 13. juni på grunn av økte bevegelser. Tidligere søndag ble farenivået hevet til oransje. I fjor ble området evakuert seks ganger etter rødt farevarsel for Veslemannen.

– For dem som bor her fast, har dette skjedd mange ganger, sier operasjonsleder Arild Reite i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Veslemannen er en relativt liten, men svært aktivt del av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen. Veslemannen har et volum på 120.000–180.000 kubikkmeter, noe som utgjør rundt 1 prosent av det totale volumet av Mannen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.