I 2017 innførte Stortinget en ordning med vrakpant for gamle og kasserte fritidsbåter som ble levert til godkjente avfallsmottak. Båteierne får utbetalt 1.000 kroner per båt.

Så langt er 20 millioner kroner utbetalt til båteiere gjennom ordningen. Målet er at materialet i båtene blir sortert og behandlet forsvarlig.

Fra 2020 får mottakene også betalt for å ta imot metallbåter og båtballast i metall. Hittil har det ikke blitt gitt tilskudd til dette fordi man trodde at salget av metallet ville dekke kostnadene.

– Evalueringen av ordningen har vist at metallverdien var mindre enn antatt. Derfor utvider vi fra og med 2020 tilskuddsordningen til også å gjelde aluminiumsbåter og båter med kjøler og ballast av metall, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.