Ifølge NRK mottok hun prisen i New York natt til torsdag norsk tid. Prisen deles ut av United Nations Foundation, som er en privat stiftelse som arbeider tett med FN.

I begrunnelsen heter det følgende: «Legen og miljøforkjemperen Gunhild Stordalen for sitt banebrytende arbeid med å forvandle det globale matsystemet og dets innvirkning på planeten, gjennom samarbeid mellom vitenskap, politikk og næringsliv uten profitt.»

Petter Stordalens privatfly tar av hver 70. time
Video fra Dagens Næringsliv
01:48
Publisert:

Gunhild og Petter Stordalen har fått kritikk blant annet for å bruke privatfly. De to kunngjorde tidligere denne måneden at de flytter fra hverandre.

– Uten Petter Stordalen hadde aldri EAT eller å få matsystemet på FNs agenda vært mulig. Og det er fantastisk at han fortsatt vil være med og bidra, men jeg tror absolutt at det kommer til å være lettere for min egen troverdighet i forhold til saken vi jobber med, sier Gunhild Stordalen på spørsmål fra NRK om det nå blir enklere å leve i samsvar med egne prinsipper.

– Alt som øker mulighetene for at Gunhild lykkes med sitt arbeid gjør meg glad. Jeg er veldig stolt av prisen Gunhild mottok i New York i natt. Dette er sterkt når man ser hvem tidligere vinnere er, skriver Petter Stordalen om uttalelsen hennes i en tekstmelding til DN.

Tidligere har blant andre Barack Obama, Bill Clinton, Kofi Annan og Ban Ki-moon, Desmond Tutu, Angelina Jolie og Jens Stoltenberg mottatt priser under Global Leadership Awards.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.