Beslutningen ble foretatt etter et møte med skredeksperter fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) onsdag formiddag.

Bebyggelsen under Sukkertoppen omfattes foreløpig ikke av evakueringen.

– Begge beslutningene er tatt på bakgrunn av skredfaglige vurderinger fra NVE. Vi følger værutviklingen nøye og har løpende kontakt. Vi skal ha et nytt møte med NVE etter klokka 14 onsdag ettermiddag, og gjør eventuelle nye beslutninger på bakgrunn av den informasjonen vi får da, sier sysselmann Kjerstin Askholt i en pressemelding.

Ifølge Meteorologisk institutt vil det fra onsdag ettermiddag blåse sørøstlig full storm på utsatte steder på Spitsbergen. Styrken vil være opp mot 25 meter i sekundet.

NVE melder om stor snøskredfare på Svalbard og har oppdatert sitt varsel til styrke 4 – rødt – som er den sterkeste på skalaen. De vurderer det slik at det onsdag formiddag vil kunne komme mindre snøskred i Longyearbyen, men ikke slik at de vil true bebyggelsen. Nybyen vil være mest utsatt, og blir derfor evakuert.

Nybyen ligger litt sør for Longyearbyen. (©NTB)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Miguel Sørholts liv i Miami: Velger fra øverste hylle
Miguel Sørholt tok med seg familien og flyttet til Florida. Her får han gitt barna en helt annen skolehverdag enn i Norge.
05:53
Publisert: