Tallet kommer fra en rapport basert på forbundets undersøkelser som viser at rørene som brukes blir tynnslitt i løpet av bare noen få år, skriver VG.

– Når fisken skal mates, pumpes det pellet gjennom disse rørene med stort trykk. Over tid slites plasten i rørene ut, og dette havner i merdene og derfra ut i havet, forklarer Arnold Jensen, pensjonert fisker og medlem i Naturvernforbundets fiske- og oppdrettsutvalg.

Naturvernforbundet ber i et brev til miljøminister Vidar Helgesen (H) om en grundig kartlegging. Helgesen bekrefter at han har lest brevet fra Naturvernforbundet og varsler en gjennomgang.

– Problemstillingen Naturvernforbundet peker på, er et viktig innspill. Jeg vil vurdere hvordan vi følger opp denne saken videre og vil også ha kontakt med fiskerimyndighetene, skriver Helgesen i en epost til avisen.(Vilkår)

Den nybygde garasjen rommer knapt bilen
Tore Johansen og de andre beboerne ble lovet større garasjer enn det som ble bygget. Nå får de knapt plass til bilen og saken har endt i retten.
01:30
Publisert:
Julen er ikke helt som du tror: Tafsefesten
Kjetil Wiedswangs julekalender: På 1700-tallet var julen en fylle- og tafsefest. Så fikk kirken, kongen og Ludvig Holberg nok.
01:15
Publisert: