Ifølge Klassekampen har de tre organisasjonene sendt et brev til statsrådene i Olje- og energidepartementet og i Klima- og miljødepartementet med dette kravet fordi de mener at de tidligere utredningene ikke er gode nok.

– Vi hører om skrekkeksempler der biologer har vært ute og kartlagt i bare to dager i områder på flere titall kvadratkilometer, sier generalsekretær Maren Esmark i Norges Naturvernforbund.

Skal få svar

Statssekretær Liv Lønnum (Frp) i Olje- og energidepartementet opplyser til Klassekampen at hun ikke har lest brevet, men på generelt grunnlag opplyser hun at det hverken er aktuelt å få nye miljøfaglige vurderinger for allerede utdelte konsesjoner eller å trekke tilbake konsesjoner.

– Konsesjonene er gitt, og de er tuftet på solide faglige vurderinger. De er sendt på høring, og alle har hatt mulighet til å komme med innvendinger, sier Lønnum.

Departementet opplyser at organisasjonene skal få svar på brevet og at det kommer et forslag om tidspunkt for et møte etter sommerferien.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.