Som i flere andre kommuner rundt om i landet fikk Miljøpartiet De Grønne (MDG) en vippeposisjon i Årdal i Sogn og Fjordane.

Sogn Avis skriver at påtroppende varaordfører Sandra Opheim for MDG i Årdal lot sin fem år gamle sønn få avgjøre hvilken av blokkene hun skulle ha dialogmøte med først.

– Brage trakk lodd, og jeg tok bilde av det og sendte til de andre. Det var Arbeiderpartiet først. Det var helt innledende samtaler og ikke noe forhandlingspreget i det hele tatt. Vi sa vi trengte tid. Siden har partiet jobbet med det, forteller Opheim.

Årdal har siden 50-tallet vært en bastion for Arbeiderpartiet i Sogn og Fjordane og blant partiets beste kommuner i landet.

I årets kommunevalg gikk Ap imidlertid tilbake hele 29,9 prosentpoeng sammenlignet med valget i 2011 og fikk en oppslutning på 44,8 prosent. Senterpartiet gikk nesten like mye fram som Ap gikk tilbake, og fikk en oppslutning på 38,8 prosent.

Senterpartiets Aleksander Øren Heen var strålende fornøyd etter valget og sa at han så fram til å bli ordfører. Nå er han skuffet.

– Vi kom aldri i posisjon. Vi hadde kun drøftingssamtaler, der vi signaliserte sterkt hva slags gjennomslag de ville få dersom de gikk inn i et samarbeid. Det at de ikke engang ville forhandle med oss, det sier nok sitt, sier han til Sogn Avis.

Les også: Provoserer med milliardraid

- De biter seg litt i halen

Vil du leve lenge? Ta utdannelse!

 

Se også:

Slik løper du Oslo Maraton:

Slik løper du Oslo Maraton
Se ekspertens guide gjennom maratonløypa.
01:51
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.