– Jeg har vær medlem i et halvt år, men det har vært en modningsprosess at jeg ønsker meg inn i politikken. De Grønne er et naturlig valg, fordi de våger å utfordre en rekke dogmer i norsk politikk, forteller Hermstad til NTB.

Han er en av kandidatene på Hordaland MDGs uprioriterte topp 15-liste, som sendes ut i neste uke. Så har medlemmene mulighet til å kommentere lista og sende inn nye kandidater. Selve nominasjonsmøtet holdes 26. november.

– Må bli et klimavalg

– Jeg ønsker å endre troen på at vi kan løse alle problemer bare vi får enda mer penger. Derfor må De Grønne bli større og viktigere og bli en reell maktfaktor i Norge. Neste stortingsperiode blir helt avgjørende. Valget til neste år må bli et klimavalg, sier Hermstad.

Arild Hermstad har bodd i Oslo de siste 15 årene, men mener ifølge Bergens Tidende at det er naturlig å stille for hjemfylket Hordaland. Han sier det kan bli vanskelig å kombinere jobben i Framtiden i våre hender med å drive valgkamp og at det kan ble aktuelt å enten ta permisjon eller å slutte i jobben.

Haltbrekken i SV

En annen miljøtopp, avtroppende leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet, kunngjorde nylig at han sikter mot førsteplassen på lista til Sosialistisk Venstreparti i Sør-Trøndelag.

– Kampen for miljøet og et rettferdig og solidarisk samfunn har vært grunnleggende for meg helt siden ungdommen. Jeg ønsker nå å videreføre dette i politikken og håper å få sjansen til å gjøre det på Stortinget, uttalte Haltbrekken.

Innstillingen fra nominasjonskomiteen i Sør-Trøndelag SV vil være klar 7. september. Nominasjonsmøtet finner sted 5. november. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.