I et intervju med Bergens Tidende sier Opoku at samarbeidet med Hansson til tider har vært krevende.

– Jeg synes Rasmus gjør en god jobb som stortingspolitiker, men jeg merker at han ikke har lang erfaring som politiker. Det er noe annet å drive politisk parti enn miljøorganisasjon. Det er krevende når vi har forskjellige tanker om hvordan et parti skal styres, sier hun.

På helgens landsmøte trer hun ut av rollen som talsperson etter to år i jobben. Rasmus Hansson fortsetter. Opoku tegner et bilde av et samarbeid som ikke alltid har fungert like godt.

– Det kan være at han har det litt for travelt med å komme fram til beslutninger. Demokrati er noe som tar tid. En demokratisk prosess må gå sin gang. En må involvere partiet når det er rom for det, sier hun.

Rasmus Hansson vil ikke kommentere personkjemien mellom talspersonduoen.

– Vi har gjort den jobben vi skal gjøre i valg for parti. Så har vi håndtert de utfordringene som vi har hatt ellers, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Foreslår å øke pensjonsalderen, kutte i sykelønnen og avvikle BSU-ordningen

Hold deg oppdatert på DN Investor