I en kronikk i Nationen skriver Listhaug at «Resultatet av MDGs politikk vil være at landet gror igjen, matproduksjonen går dramatisk ned, og vi må importere mer mat.». Kronikken har tittelen «MDG er jordbrukets verste fiende».

Matministeren sier i et intervju med sanne avis at hun har gått gjennom MDGs politikk og ikke funnet noe hun synes er positivt.

– Poenget til MDG er at vi skal erstatte kjøtt med andre produksjoner, men veldig mange vekster kan ikke dyrkes i Norge og vi må dermed importere mer om vi kutter i kjøttproduksjonen.

Listhaugs stab har gått igjennom tallene i MDGs alternative statsbudsjett og kommet fram til at bønder vil få økte utgifter på anslagsvis én milliard kroner med deres politikk.

– MDGs politikk er en oppskrift på å legge ned store deler av norsk landbruk. Norge er tilpasset gressproduksjon. Om vi skal nyttiggjøre oss av arealene, må vi ha kyr, sauer og andre dyr som kan leve av gress. Om vi skal ha færre dyr, vil behovet for kraftfôr gå kraftig ned og det vil gå hardt utover kornbønder, sier Listhaug.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Frp puster Høyre i nakken på ny måling