MDG har inngått 36 lokalpolitiske avtaler etter valget. I 33 av de 36 avtalene er venstresiden involvert, melder NRK.

– Når de i all hovedsak velger venstresiden, så synes jeg det er vanskelig for dem å hevde at de er blokkuavhengige. De har et langt stykke igjen før de kan kalle seg det, mener Yngve Brox, gruppeleder i Trondheim Høyre.

Stortingsrepresentant Rasmus Hansson i Miljøpartiet de Grønne, kaller analysen primitiv.

– Vi har fått mest gjennomslag hos venstresiden, men det gjør oss ikke til et venstreparti. Å plassere oss i blokk ved å telle hvem vi samarbeider med er en ganske primitiv politisk analyse, sier han.

Bernt Aardal, professor i statsvitenskap, mener det ikke er noe stort poeng å sette MDG i politisk bås.

– Det blir viktig i hvilken grad de klarer å holde balansen over tid, eller om det blir tydeligere at de er lenger til venstre fra sentrum, enn til høyre, sier Aardal.

Torsdag ble det kjent at MDG skal forhandle med Arbeiderpartiet og SV om byrådsmakt i hovedstaden.

– Jeg er ikke overrasket over disse tallene. Det er en klar tendens til at de lener mot venstre, sier Nikolai Astrup, stortingsrepresentant og leder i Oslo Høyre.

 

Les også: Naturen som møtesal

Går under to prosent

Folket versus Volkswagen


Se også:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

To øvelser som skal gi rumpa supersprett:

To øvelser som skal gi rumpa supersprett
Personlig trener Martin Norum viser øvelsene sterke jenter elsker.
01:02
Publisert: