I 2007 hadde Norge 15 milliardærer. Se listen her: Gullår for rikingene

På listen over Norges mest formuende mennesker i 2008, ifølge ligningen, står det nå hele 32 personer - altså mer enn en dobling fra året før.

Dette står i kontrast til Kapitals liste over de 400 rikeste i Norge, en liste som beregner den faktiske formuen til nordmenn. På Kapitals liste er antall milliardærer redusert fra 163 til 141 det siste året. Den listen fanger også opp i seg hva som skjedde ved starten av 2009.

Blant de mange nye navnene på årets skatteliste er det et trekk at mange er barn av "gamle kjenninger" på listen.

Rikingbarna overtar
Blant de nye "milliardær-jyplingene" finner vi for eksempel Stein Erik "Rimi-Hagens" barn. Nina Camilla, Caroline Marie og Carl Erik Hagen trenger ikke spørre pappa om penger. De tre står alle oppført med rundt 2,2 milliarder i formue - dobbelt så mye som Stein-Erik, som nå bare så vidt kaprer den aller siste plassen på listen over norske skattemilliardærer.

Ute av milliardærlisten er Jan Haudemann-Andersen, som går fra å være blant de ekslusive 15 milliardærene i 2007 til ikke engang å være med på topp 100-listen over de mest formuende i 2008.

Les hva som gikk galt her

Blant milliardærene som "sliter" er Jens Ulltveit-Moe. Med en skattbar oppført formue på 2,9 milliarder kroner i 2007, ser det ut til at han har tapt mye penger i fjor. I 2008 er nemlig formuen redusert til 1,7 milliarder kroner.

Ulltveit-Moe har da heller ikke akkurat prøvd å fremstille 2008 som noe knallår:

Les sakene:

- Det jeg har prøvd har vært mislykket

- I bobletider gjør man dumme ting