Eiendomsutvikler Ole Gunnar Selvaag (63) har et landsted til overs og vil nå selge eiendommen ved Farsund. Prislappen på skjærgårds-idyllen er 25 millioner kroner, skriver DN Lørdag.

Ole Gunnar Selvaags private selskap Ekely Holding sparte ikke på kronene da det for seks-syv år siden bygget opp strandeiendommen Berghøydne i Spindsfjorden mellom Lyngdal og Farsund i Vest-Agder. Utgangspunktet var å skape et lite og unikt kurs/konferansested på den ni mål store tomta.

Eiendommen omfatter fire bygninger på tilsammen 600 kvadratmeter bruksareal.

Ole Gunnar Selvaag, som har et annet veiløst landsted litt lenger ute i fjorden, forteller at han egentlig kjøpte eiendommen fordi han trengte et sted med vei og brygge for å komme seg ut til hytta.

- Jeg tenkte det kunne være et smart trekk å sikre veiadkomst. Men nå er det sånn at hver av mine sønner har skaffet seg egne steder. Og da ble dette til overs, sier Selvaag som fortsatt beholder litt av den opprinnelige eiendommen slik at han har adkomst per båt til den andre hytta.

- Jeg satt med noe jeg ikke skulle bruke og tenkte jeg skulle utvikle det til et kurs/konferansested. Men det var før vi begynte å utvikle Bjørnevåg, sier han og sikter til reiselivsanlegget Farsund Resort ikke langt unna der Selvaag så langt har investert over 200 millioner kroner.

Dersom Selvaag oppnår prisantydningen på 25 millioner kroner, vil det bety ny rekord for en fritidseiendom i denne delen av landet.

Les også: Mediesky strømmillionær blir kongen av Aker Brygge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.