Riggselskapet Songa Offshore meldte igår at det har inngått en avtale med Seadrill om et mulig salg av den halvt nedsenkbare ultradypvannsriggen «Songa Eclipse». Det sendte kursen opp 26 prosent på det meste igår.

Så sent som fredag kjøpte oljeservicearving Frederik Wilhelm Mohn (35) aksjer for 17 millioner kroner i Songa Offshore, skriver Dagens Næringsliv. Frederik W. Mohn er sønn av Trond Mohn, og representerer Vestlandets rikeste familie.

Selskapene han kontrollerer eier nå 23 prosent av Songa, og han er på Oslo Børs’ hjemmeside oppført som «primærinnsider» i riggselskapet.

Gjennom selskapene Frank Mohn as og Perestroika kjøpte han nemlig aksjer som på det meste igår hadde steget med 4,8 millioner kroner i verdi.

Giganttap

Men til tross for lykkekjøpet fredag må Songa-investeringen betegnes som et mareritt for milliardæren.

Før fredagens kjøp og med dagens kurs har Finansavisen anslått at Fredrik Mohn og tilknyttede selskaper sitter på et urealisert tap på over en halv milliard kroner i Songa Offshore.

Undersøker Mohns rolle
Markedsovervåkningsavdelingen ved Oslo Børs ser på saken.

– Uansett om han er primærinnsider eller ikke har han ikke anledning til å kjøpe aksjer hvis han sitter med innsideinformasjon. Det avgjørende er hvilken informasjon han satt med da han kjøpte aksjer. Det har jeg ikke svar på nå, sier Eikrem til DN.

Mohn har ikke svart på DNs henvendelser angående hans rolle som primærinnsider og timingen av aksjekjøpet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.