- Det er en voldtekt av vårt nabolag, sier mangemillionær og investor Trym Skeie om byggeplanene Aker Utvikling og Beliggenhet Eiendom har for en tomt i Jonsrudveien rett ved Frognerparken i Oslo.

Naboene reagerer spesielt på at takterrassene som er planlagt i de nye husene vil gi innsyn i deres hager, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi vil ikke være sutrete naboer, men det er ikke noe særlig å ha naboer som drikker drinker fra syv meter høye takterrasser, fortsetter Skeie.

- Det blir som et utkikkstårn, skyter industridesigner Johan Verde inn.

- Et overgrep
Advokat og styreleder i sameiet i villastrøket, Tore Jarl Hjelseth har formulert en klage til Plan- og bygningsetaten i kommunen.

- Det fremstår mer og mer klart for oss at byggingen av de fire eneboligene på en ordinært er et overgrep mot de omkringliggende naboene, skriver han.

Arkitekt Pål Tysland i Beliggenhet Eiendoms arkitektselskap K12 avviser naboklagene. Han mener man kunne bygget mye høyere hus med saltak, noe som ville tatt mer luft og utsyn fra naboene. At takterrassene skaper så mye støy skjønner han ikke.

- Den reelle situasjonen er faktisk at naboer selv, fra sine vinduer eller terrasser i andre etasje får bedre innsyn mot sine nabotomter enn man får fra de omsøkte takterrasser, sier han og viser til at takterrassene er trukket inn slik at man ikke ser nevneverdig ned på nabotomter fra vanlig sittehøyde.

Casinetto
Familien til milliardær Ruth Katharina Mustad Bevreng har bodd i området siden 1920. Hun reagerer kraftig på fortettingen hun har vært vitne til de siste tiårene. På 80-tallet ble det sennepsgule Casinetto borettslag oppført.

- De casinettoene kunne ikke blitt verre. Det er penere på Ammerud. Vi har fått vår dose, sier Bevreng.

Har du tips i denne saken? Send journalist Linn Karen Ravn en mail: linn.karen.ravn@dn.no (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.