Kinesiske milliardformuer flyttes til utlandet av landets aller rikeste, skriver CNN Money.

Pengene plasseres ofte i utenlandske kasinoer eller sjules ved hjelp av verdifull kunst og forfalskede eller tilslørte aksjeinvesteringer. Alt for å unngå den svært progressive skatteordningen i Kina.

Kinesiske myndigheter ønsker å øke skattene for landets rikeste innbyggere.

Les også: Oppdaget kinesiske milliarder i skatteparadiser

Svarer med skattesvindel
Politikerne møter stor motstand mot disse planene. Skattemyndighetene mangler ressurser til å sørge for at de rikeste betaler det de skal. Reaksjonen på de foreslåtte lovendringene er at stadig flere flytter kapitalen til utlandet, vekk fra skatteinnkrevernes rekkevidde, i følge eksperter avisen har snakket med.

Kinas skattelovgivning er også full av smutthull, og det er umulig for myndighetene å vite hvor mange milliarder de går glipp av årlig.

Den amerikanske interesseorganisasjonen Global Financial Integrity anslår at over seks tusen milliarder kroner, ble ulovlig flyttet ut av landet mellom 2002 og 2011. Det tilsvarer omtrent én åttendel av landets årlige brutto nasjonalprodukt.

Les også: Historien om Kinas skjulte prinser: - Verdenshistoriens største ran

Vil minske forskjellene
Det har lenge vært et mål for politikerene i Beijing å minske forskjellene mellom fattig og rik i landet, blant annet ved å bedre håndhevingen av skattelover.

Myndighetene har også annet annonsert sine planer om å øke minstelønnen i landet og begrense lønnsnivået i statseide selskaper.

Kommunistpartiet vurderer også å øke eiendomsskatten og innføre arveskatt for å finansiere velferdsprogrammer.

Mest lest på DN.no:
Oljebygd merker væromslag
Her er de beste nybilkjøpene
Norwegian øker gebyrene med 33 prosent (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.