En føderal dommer godkjente tirsdag bankens forlik i to private søksmål som stammer fra bankens involvering i Bernie Madoffs Ponzi-svindel, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Madoff var lenge en kunde i J.P. Morgan Chase, og banken anklages for å med viten og vilje ha oversett signaler fra hans konti som tydet på bedrageri.

Milliardforlik
Av de 543 millioner dollarene i forliket, betaler banken 218 millioner dollar for gruppesøksmålet til de flere tusen investorene som tapte penger på Madoffs Ponzi-svindel, og 325 millioner dollar i krav fra advokaten Irving Picard.

Picard er ansvarlig for verdiene som hentes inn i forbindelse med Madoff-saken. Til sammen utgjør forliket over 3,4 milliarder kroner.

Tidligere i år har J.P. Morgan Chase blitt enige om nok et forlik, på 2 milliarder dollar, eller 12,6 milliarder kroner.

Les mer om dét forliket her: Utbetaler milliarder til Madoff-ofre

150 års fengsel
Madoff soner en straff på 150 år for ha svindlet sine investeringskunder for mer enn 17 milliarder dollar over flere tiår.

Avtalen mellom J.P. Morgan og myndighetene er den største noen sinne, både med hensyn til utbetaling til kunder og med tanke på innrømmelse av brudd på banksekresselovene i USA.

Les også: Hvordan var det mulig?

Hundrevis av rike investorer, hedgefond og utenlandske banker satte milliarder av dollar inn i virksomheten hans som opp gjennom årene alltid ga god avkastning. Også pensjonister, velferdsorganisasjoner og politikere er blant dem som har tapt store summer.

Opplegget innebar at investorene fikk betalt av pengene som nye investorer satte inn, og fondet var derfor avhengig av en stadig strøm av nye investorer. Siden den investerte kapitalen ikke gir nok avkastning alene, vil et slikt pyramideopplegg alltid til slutt rase sammen.

Mest lest på DN.no i dag:
Lavprispiloter kaster seg inn i kampen mot Norwegian
Gründere håver inn på salg til Ferd
Asia i dag: Frykter «De fem sårbare»
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.