Songa Offshore er blitt tildelt en kontrakt fra Statoil på den halvt nedsenkbare riggen "Songa Delta" til en verdi av 409 millioner dollar, rundt 2,3 milliarder kroner, over tre år for boring på norsk sokkel.

Det melder TDN Finans torsdag.

- Med hurtigutbygginger og standardiserte løsninger realiserer vi små funn som ellers ikke ville vært lønnsomme. Å sikre borekapasitet er avgjørende for å gjennomføre hurtigutbygginger. Slik bidrar vi til å opprettholde produksjonsnivået på norsk sokkel, sier Ivar Aasheim, direktør for Feltutvikling på norsk sokkel i Statoil i en melding.

Kontrakten har en varighet på tre år med opsjon for ytterligere etter år. Verdien på 409 millioner dollar inkluderer en riggoppgradering og verftsopphold før påbegynt kontrakt.

Verftsoppholdet og kontrakten vil starte umiddelbart etter arbeidet hos Det norske og Wintershall sent i andre kvartal eller begynnelsen av tredje kvartal.

Les også:

<b>Sterkt resultat for Songa</b>

<b>De beste kjøpene i 2011</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.