Kjell Inge Røkke- og Aker-dominerte Det norske oljeselskap tar store nedskrivninger i regnskapet for fjerde kvartal og skuffer dermed resultatforventningene (se tabell), ifølge kvartalsrapporten onsdag.

"Driftsunderskuddet økte til 1182 millioner kroner (358), mest på grunn av nedskrivninger på flere produserende felt, hvorav Jette sto for 349 millioner kroner", heter det.

Samlet var nedskrivningene på 658 millioner kroner i fjerde kvartal.

Det norske tar sikte på en sterk produksjonsvekst fremover og varsler store investeringer.

I løpet av de to siste årene har selskapet styrket egenkapitalen, og i de siste månedene har også Det norske fått på plass både et usikret obligasjonslån på 1,9 milliarder kroner og en kredittfasilitet på én milliard dollar.

"Styret har iverksatt disse tiltakene for å sikre en solid finansiell basis for feltutbyggingsprosjektene og vil fortsette arbeidet med å sikre en optimal finansieringsstruktur for selskapet", heter det.

Ut fra foreliggende planer vil Det norske delta i omkring ti letebrønner i løpet av 2014, opplyser selskapet.

Det norske oljeselskap skriver i kvartalsrapporten at utvinningsgraden på Johan Sverdrup-feltet er foreløpig anslått til rundt 60 prosent, men ambisjonen er at den skal økes til rundt 70 prosent, ifølge TDN Finans.

Statoil opplyste torsdag i forrige uke at partnerne på feltet hadde en ambisjon om utvinning på opp mot 70 prosent .

Periodens nettoresultat var -329 millioner kroner (47) etter en skatteinntekt på 959 millioner kroner (325), ifølge kvartalsrapporten. Nettoresultatet var ventet til -56 millioner kroner, ifølge TDN Finans.



Les også:
Krever 1,3 mrd. fra Color Line
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.