Investeringer i oljeservice, legemidler, aksjer, eiendom og hedgefond har det siste året sørge for at egenkapitalen i Ferd svulmer, skriver Finansavisen.

Den verdijusterte egenkapitalen i Ferd steg til 19,6 milliarder kroner ved utgangen av 2012, opp fra 16,1 milliarder kroner ved årets begynnelse. Og i første halvår i år var den steget til til 21,7 milliarder kroner.

- Første halvår 2013 var et godt halvår for Ferd, skriver styreleder Andresen etter at halvåret ga en positiv avkastning på 2,2 milliarder kroner.

Totalt økte formuen med 5,6 milliarder på halvannet år, hvorav 4,2 millionr kroner tilskrives andre halvår 2012 og første halvår 2013.

Bra på børs
Datterselskapet Ferd Invest gjør det også bra.

I årets første seks måneder oppnådde investeringsselskapet, som tar posisjoner i børsnoterte selskaper, en avkastning på 13,6 prosent. Det ga en meravkastning på 507 millioner kroner sammenlignet med referanseindeksen, står det i rapporten, ifølge Finansavisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.