Aker Solutions har vunnet en milliardkontrakt om å bygge to stålunderstell til plattformer vest for Shetland.

Verdien er på 1,7 milliarder kroner. Det opplyses i en melding mandag.

- Jacket-løsninger er kjerneområdet for verftet vårt i Verdal og jeg er glad for å se at vi vinner en så stor og viktig kontrakt i internasjonal konkurranse, sier Jarle Tautra, visepresident i Aker Solutions.

Kontrakten inkluderer ingeniørarbeid, innkjøp og konstruksjon. Det ene understellet er det største verftet noen gang har bygget, melder Aftenbladet.no.

Produksjonen vil begynne i Verdal i juni 2011, og enhetene vil være klare til load-out i midten av februar 2013 og levert i mars 2013.

Stålunderstellet vil bli lokalisert vest for Shetland.

Ingen børsreaksjon
Nyheten om kontrakten vakte ikke begeistring på Oslo Børs. I 12-tiden var selskapet tilbake 0,3 prosent.

Dette henger trolig sammen med at selskapet allerede mandag for en uke siden varslet at de hadde inngått en intensjonsavtale til 1,7 milliarder. Da kunne selskapet ikke informere om hvem kunden er eller innholdet i prosjektet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.