Generalsekretær Per Morten Hoff i IKT-Norge mener norske bedrifter kan sikre seg en rekke spennede jobber dersom det kommer et klarsignal for å bygge et nytt nødnett for brann, politi og helsevesenet i Norge.

Beslutningen kommer i Stortinget i høst.

Skal bruke milliarder
Nettet er beregnet å koste staten minst 3,6 milliarder kroner i investeringer, og ytterligere mer enn fire milliarder i driftskostnader i kommende år.

- Dersom man går for en kombinert offentlig og privat utbygging, vil kontraktsbeløpet komme opp til mellom syv og 11 milliarder kroner, sier kontraktsansvarlig for Nødnettprosjektet, Nina Myren, til dn.no.

Deler av dette vil tilfalle norske teknologiselskaper.

Spennende høst
Med statlig bruk av milliarder av kroner på teknologi, kan flere i norsk it-bransje ligge an til å tjene gode penger i årene som kommer.

- Dette er helt klart spennende for norske teknologibedrifter og det ligger mange muligheter for utviklingsjobber og forfining rundt dette, sier Hoff til dn.no.

Han nevner Bravida, Telenor og Ementor som selskaper som kan få en del av kaken når det fysiske nettet skal tilrettelegges. I tillegg kan mange små aktører tjene på tjenesteutvikling og integrering.

Oppdraget om å bygge et nødnett vil trolig legges ut på anbud rundt årsskiftet dersom Stortinget i november går for utbygging.

Må være fremtidsrettet
Hoff tror Norge kan få et svært moderne og fremtidsrettet nødnett dersom kortene stokkes riktig og politikerene evner å se fremover.

- Vi kan få et svært moderne og spennende nett i Norge, men da er det viktig å tenke fremover slik at vi får et fremtidsrettet nett. Da kan det også bli en eksportmulighet, sier Hoff.

Han mener norske teknologibedrifter er langt fremme på mobilkommunikasjon og mobile tjenester. Hoff mener at dette bør utnyttes til å lage et nett som ikke bare tar samtaler, men kan overføre bilder for identifisering, medisinske data, videoklipp og fingeravtrykk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.