- Vi har jobbet natt og dag med å selge, avvikle og restrukturere selskaper uke for uke. Det har vært to år med unntakstilstand og ekstremt krevende, sier Christian Butenschøn til VG.

Han administrerer Atle Brynestads CG Holding og har siden ifjor jobbet for å redde det tidligere gigantiske forretningsimperiet.

Butenschøn vil ikke si hvor mye som er tapt, men bekrefter at det er mange milliarder. Tilsammen har "en god håndfull kreditorer" krevd 1,5 milliarder kroner. Den som har tapt aller mest, er Atle Brynestad selv.

Gjeldsforhandlinger
I vår ble CG Holding satt under offentlig administrasjon etter flere konkursbegjæringer. Selskapet hadde over 740 millioner i gjeld og pengekravene strømmet på. Butenschøn sitter fortsatt i gjeldsforhandlinger. Utfallet avgjør om livsverket til Atle Brynestad går konkurs eller ikke.

Brynestad har ikke ønsket å kommentere saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.