Dagligvarekjeden Ica har på to år tapt én milliard kroner i Norge. Til tross for økt omsetning og omfattende restrukturering av sin virksomhet i Norge, tapte den svenske dagligvarekjeden store penger i Norge ifjor. Av enomsetning på 17,7 milliarder kroner må svenskene bokføre et tap på drøye 400 millioner kroner. Sammen med 2008-resultatet har dermed Ica på to år passert milliarden i tap i Norge.

Konsernsjef Kenneth Bengtsson i Ica har ikke tenkt å gi opp av den grunn.

- Vi er utholdende og langsiktige, og nå skal vi skape lønnsomhet, sier han.

Noe av årsaken til det store tapet tilskrives stengningen av ialt 22 Ica-butikker ifjor, der blant annet stormarkedsbutikkene Ica Maxi på Tiller utenfor Trondheim og i Førde inngår. Videre har Ica bygd om ialt 76 Ica-butikker til Rimi-konseptet.

- Det skal vi fortsette med, og jeg håper vi får konvertert 80-85 butikker til Rimi i løpet av 2010, sier Bengtsson.

Han sier dette har vært et svært vellykket grep, noe han mener blir bekreftet av at Ica Norge faktisk gikk over 40 millioner kroner i pluss i fjerdekvartal ifjor.

- Vi har funnet et riktig konsept som kundene vil ha, sier han. DN(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.