Pengene renner ut av Aker-konsernet, men resultatet i tredje kvartal var et betydelig løft sammelignet med samme periode i fjor (se tabell).

company:aker

Aker-sjef Øyvind Eriksen peker på at verdiene i selskapet (NAV) økte med 2,1 prosent i kvartalet, men at utviklingen har vært heller flat sålangt i år, ifølge kvartalsrapporten.

- Aker er bak skjema i å nå sitt mål om å vokse verdiene med tolv prosent i året. Dette inspirerer oss kun til å jobbe hardere, og vi ser at et positivt moment bygger seg opp gjennom portføljen i andre halvår, sier Eriksen.

Aker- porteføljen fikk et oppsving i tredje kvartal, etter et tregt første halvår, påpeker toppsjefen.

"Som eier er Aker opptatt med å bygge solide selskaper som kan generere konkurransdyktig avkastning til alle aksjonærerer. Dette kvartalet var et som bragte oss videre på den veien", sier han.

I tredje kvartal 2012 tok Aker nedskrivninger på 1893 millioner mot 96 millioner i samme kvartal i år.

Verdijustert egenkapital i Aker ASA og holdingselskaper var 21,8 milliarder kroner per 30. september 2013, noe som tilsvarer 302 kroner per aksje, sammenlignet med 296 kroner per andre kvartal.

Den industrielle porteføljen var 18,3 milliarder kroner i kvartalet, opp fra 17,9 milliarder kroner i foregående kvartal. Den finansielle porteføljen var på 9,4 milliarder kroner (9,3), opplyses det.

Aker avholder kapitalmarkedsdag i Oslo i dag, torsdag.

Av presentasjonsmaterialet fremgår det at selskapet har planer om å realisere verdier på minimum tre milliarder kroner på tre år, ifølge TDN Finans.

Blant selskapene som nevnes er American Shipping Company, Aker Phildadelphia Shipyard og Setanta Energy. I tillegg nevnes «andre investeringer» og «fond».

Aker-aksjen AKER er sålangt i år ned 8,7 prosent, mens Oslo Børs' hovedindeks er opp 20,5 prosent.



Les også:
Børsjubel for Aker Solutions
Krever svar av Røkke
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.