Konkursen i fotballklubben Lyn havner i retten. Norges Fotballforbund (NFF) og dets datterselskap Ullevaal stadion Idrett (USI) må svare for en regning på 2,9 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv fredag.

Beløpet stammer fra en kommersiell avtale mellom Lyn og fotballforbundets datterselskap Ullevaal stadion. Fra 2005 til 2007 betalte fotballforbundet 1,1 millioner kroner i året til Lyn. Til gjengjeld skulle Oslo-klubben sørge for at NFFs datterselskaper fikk inntekter.

Med avtalen i boks avlyste Lyn flytteplanene til Bislett, og beholdt i stedet Ullevaal som hjemmebane.

Men i 2008 fikk ikke Lyn-systemet betalt etter planen.

- Slående sammenheng
Bostyrer Erling Opdal, partner i advokatfirmaet Ræder, mener Lyn as har krav på pengene. Med renter og betaling også for fjoråret, har regningen kommet opp i 2,9 millioner kroner, skriver DN.

Ifølge bostyreren nekter forbundet å gi en forståelig forkl#229 på betalingsnekten.

- Det virker som den reelle årsaken til at forbundet ikke vil betale fakturaene for 2008 og 2009, er at forbundet i 2008 ikke lenger hadde mulighet til å kunne få innfridd sine egne forventninger et om samarbeid med Brynestad-systemet, for eksempel med Smart Club og cruisevirksomheten. Det er i alle fall slik dette fremstår for boet i dag, sier Opdal til avisen.

Han sier skriftlige referater og samtaler med folk fra begge sider av bordet har styrket teorien.

- Sammenhengen i tidspunkt er også slående. Når Brynestad-systemet kollapser og Lyn selges i 2008 vil ikke forbundet lenger betale noe beløp til Lyn as, legger han til.

Båter og butikk
Ifølge tidligere markedssjef i Lyn Keith Woods ønsket Ullevaal station å bruke Brynestads cruisebåter til sponsor-arrangement. Brynestad er eier i cruiserederiet SeaDream.

Ifølge Erik Langerud, som var Lyn-direktør fra 2007 og frem til konkursen, var Norges Fotballforbund også interessert i å få Smart Club til Ullevaal.

Motregning
NFF-advokat Johan Fredrik Remmen, partner i Haavind, antyder at det må ha vært Lyn selv som bragte Brynestads navn på banen.

- Lyn skulle selv skaffe til veie samarbeidspartnere. Hvem det var, var ikke noen del av avtalen. Brynestad var tungt inne i Lyn-systemet, og det ville ikke være unaturlig om Lyn hadde Brynestad i tankene, sier Remmen.

Han sier at USI har akseptert å gjøre opp noe ved en motregning mot andre krav og hevder at partene laget en endelig avtale før jul ifjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.