Denne fantastiske eiendommen på Ulvøya innerst i Oslofjorden er en av boligmarkedets aller dyreste eiendommer som nå ligger ute for salg.

Men prisforlangende på 37 millioner kroner ble tydeligvis for mye: Nå er prisen kuttet tre millioner til 34 millioner kroner. Det eneste eiendommen mangler er den mest fasjonable adressen, ifølge eiendomsmegler Odd Kalsnes i Privatmegleren.

- Denne eiendommen vil jeg si er en av de best beliggende på østsiden av fjorden. Usjenert, vestvendt, nær sjøen, to mål tomt med egen strand og fullt på høyde med de beste på Bygdøy på vestsiden av fjorden. Hadde den ligget der, ville prisen vært 60-70 millioner kroner, sa Kalsnes til DN.no i begynnelsen av april.

Les mer her: «Billig» kakseluksus på Oslos østkant

- Veldig normalt med priskutt
Boligene i det såkalte luksussegmentet har i lengre tid gått tregere og til lavere pris enn tidligere i Norge. En av årsakene er at en forholdsvis stor kjøpegruppe, aksjemeglerne, har forsvunnet.

Odd Kalsnes tar aksjemeglernes "død" med knusende ro og pekte i april på at bortfallet av aksjemeglerne først og fremst merkes på boliger i prisklassen 15-20 millioner kroner. Eiendommer i prisklassen over dette er mest interessant for gründere, arvinger og andre som har gjort penger på en litt annen måte enn bonuser, mener han.

Eiendomsmegler og partner Terje Tinholt i Nordvik og Partners har inntrykk av at farten er "normal" i det øvre segmentet. Og han merker at folk sitter på penger nå - penger de gjerne bruker på boligkjøp.

- At prisen kuttes på eiendommer i denne prisklassen er veldig normalt, det skjer ofte. Det er heller ikke uvanlig at det tar litt lenger tid å selge boliger i segmentet pluss 20 millioner. Selv i 2006 så vi dette. I dette prissegmentet må man prøve seg frem og fiske litt i markedet for å finne ut hva som er riktig pris. Noen ganger har man litt for høye forventninger til pris, andre ganger blir man overrasket over hvor stor interessen er, sier Tinholt til DN.no.

- Jeg kjenner godt til denne eiendommen på Ulvøya, det er en fantastisk eiendom - men selvsagt kunne beliggenheten vært enda litt bedre. Men da hadde jo også prisen vært høyere, bemerker han.

<b>Få følger det viktigste rådet på visning</b>

- Egenkapitalen er høy
Terje Tinholt er optimistisk med tanke på det øvre prissegmentet fremover:

- Finansbransjen begynner å komme til hektene igjen og folk har mye penger. De tar ikke bare opp lån, de har vært forsiktige og spart mye de siste årene. Egenkapitalen er høy. Og disse pengene er de villige til å investere trygt, for eksempel i eiendom, mener Tinholt.

- Da det smalt i 2008, så vi for oss at det ville gå hardt ut over luksusboligmarkedet, men det gikk ikke så ille som fryktet, og det har sakte men sikkert tatt seg opp igjen, sier han.

Akkurat nå er man midt inne i en periode hvor boligannonsene flommer over. Dét er gode nyheter til boligkjøpere som synes det har vært litt tynt på tilbudssiden.

Les hele saken: - Vårslippet kommer tre uker for sent

- Før helgen lå det 2700 boliger i Oslo ute for salg, og nå er det nede i 2380. Man har mange boliger å velge mellom, men det er også rekordmange på visning. Interessentene sprer seg bare over flere objekter. Derfor er det ingen grunn for en boligselger til å få hetta selv om det kommer 10 på visning når man kanskje forventet 30, sier Terje Tinholt.

Les også: Kutter prisen på markedets desidert dyreste sjøeiendom

<b>Tungsolgt luksus</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.