Utenlandske flyselskaper i Danmark skal fremover bidra til betalingen av den danske Trafikstyrelsens tilsyn og tjenester via et sikkerhets-bidrag, skriver epn.dk.

Dermed vil det ifølge bransjenettstedet check-in.dk være en millionregning på vei til Norwegian og selskapets passasjerer.

Men først må forslaget som nettopp er sendt på høring hos luftfartens interessenter i Danmark vedtas.

Hittil har det kun vært de danske flyselskapene som har bidratt til å dekke Trafikstyrelsens kostnader.

SAS har betalt mest
Her har SAS betalt den største delen med 11,4 millioner danske kroner i snitt de siste årene.

Basert på aktuelle passasjertall i Danmark er det ifølge nettstedet beregnet at Norwegian vil få en regning på rundt 12 millioner danske kroner.

- Vi har en forventning om at takstene i Københavns Lufthavn og andre danske lufthavner eventuelt settes ned tilsvarende, slik at det ikke nødvendigvis blir passasjerene som skal betale tilsynsaktivitetene, sier Norwegians danske presse- og markedsjef Johan Bisgaard Larsen til check-in.dk.

Les også: <b>- Jeg er aldri fornøyd med å tape penger</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.