Tirsdag førte hun ordet i Aps mistillitsforslag mot justisminister Anders Anundsen i flyktningbarnsaken. Torsdag ble tiltroen enda dårligere. Da kom Riksrevisjonens gjennomgåelse og kritikk av norsk beredskap og Justisdepartementets rolle, etter terrorangrepene mot Oslo og Utøya 22. juli for snart fire år siden. Innimellom har hun ergret seg over ukens debatt om hvorfor få eller ingen kvinner rekrutteres til toppjobbene.

– Denne oppgaven må løses av samfunnet i fellesskap. Den som ikke ser at kandidatene finnes, har feil briller på, sier Christensen.

– Hva har opptatt deg mest siste uke?

– Det har vært Anders Anundsen og tillitskrisen mellom Stortinget og regjeringen. Spørsmålet om man kan stole på regjeringen.

– Noe du gjerne skulle sett ugjort?

– Jeg skulle gjerne sluppet å ha den typen debatter vi måtte ta tirsdag.

– Hvem vil du sende en spesiell hilsen til i dag?

– Til Anders Anundsen. For å spørre hvilken justis- og beredskapsminister vi skal forholde oss til. Den som i kommentaren i Riksrevisjonens rapport avviser kritikk, eller den som i presseuttalelser aksepterer den.

– Hva gjør du i helgen?

– Har helg. Nærmere kommenterer jeg ikke.

– Favorittmåltidet du ville servere gode venner en lørdagskveld?

– Gjerne noe på italiensk. Kalv – langtidstilberedt i hvitvin med godt tilbehør. For eksempel asparges – nå er det jo sesong. Eller ovnsbakte artisjokker. Til tar jeg gjerne østerriksk hvitvin. Til dessert passer det godt med noe med vanilje.

– Hva er det første du gyver løs på mandag morgen?

– Da er det fridag.

Les også:

Orkla ga bort milliardgevinst

Sammenligner norske piloter med kapteinen på «Titanic»

Deler salgssummen på 12 milliarder kroner dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les hele avisen