– Det hadde garantert blitt mange prosent økt kriminalitet i stedet, sier Pedersen. Fredag satt han med koppen i Karl Johans gate i Oslo. Lørdag var planen å forflytte seg til hovedstadens travle handlegate Bogstadveien.

– Men rumenerne burde ikke få komme. De er organiserte, sier han. Fra sitt lave blikkpunkt mener Pedersen han stadig ser en rumensk skjebnefelle sitte stasjonært, mens andre i gruppen går til og fra og fyller vedkommendes bag med tyvegods.

– Hva har opptatt deg mest siste uke?

– Dette. Å dra frem og tilbake. Jeg bor på gaten, har gjort det i 12 år. Så får jeg av og til overnatte hos en venn.

– Noe du gjerne skulle sett ugjort?

– Jeg skulle gjerne vært til behandling. Jeg er rusmisbruker. Men det ble så mange andre problemer utenom at det ikke ble noe av.

– Hvem vil du sende en spesiell hilsen til i dag?

– Til kjæresten min, Maja. Hun er på sykehus. Vi skulle vært til behandling begge to hos Evangeliesenteret. De gjør mye godt. Nå ble det ikke engang kontakt med Jesus.

– Hva gjør du i helgen?

– Jeg får sitte og se om det er noe liv oppe i Bogstadveien.

– Hvis du fikk sjansen – hva er favorittmåltidet du vil servere gode venner en lørdagskveld?

– Det måtte bli en pepperbiff. Med fløtegratinerte poteter og blomkål til. Men jeg har ikke råd nå.

– Hva er det første du gyver løs på mandag morgen?

– Jeg skal tilbake hit. Forsøke å få inn penger til heroin så jeg ikke blir syk.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.