Selvsagt blir det bråk når NRK-folk ikke får fortsette. Særlig når bemanningen ved de mange distriktskontorene skjæres ned. I tillegg plages NRK av at ungdommen kutter tv-en og lisensen – og i stedet ser levende bilder på nett.

– Det er ikke så mange av disse, da. Det store flertallet betaler lisensen med ganske stor glede. Og det blir igjen 3500 ansatte i NRK, sier Eriksen.

– Hva har opptatt deg mest siste uke?

– Selvsagt er det arbeidet hos oss. Mediebransjen er stedet for omstilling nå. Så har jeg gledet meg over en god start på 2015. Serien om tungtvannsaksjonen har hatt størst seeroppslutning siden kringkastingsmonopolet falt.

– Noe du gjerne skulle sett ugjort?

– Ikke egentlig.

– Hvem vil du sende en spesiell hilsen til i dag?

– Til NRK-ansatte over hele landet. Og til publikum, selvsagt.

– Hva gjør du i helgen?

– Feirer sønnens 18-årsdag. Så skal jeg sove litt lenger – og forhåpentlig gå en skitur.

– Favorittmåltidet du ville servere gode venner en lørdagskveld?

– Jeg er glad i å lage mat og gjør det mye. Sjømat er favoritten. Det blir skalldyr – sjøkreps. Med dill, aioli og hvitløksbrød. Gjerne en Chablis til. Jeg er ingen vinkjenner, men vet hva jeg synes er godt. Ikke dessert. Det er jeg ikke så glad i. Jeg spiser heller mer av det andre.

– Hva er det første du gyver løs på mandag morgen?

– Da reiser jeg grytidlig med fly til Førde. Jeg besøker distriktskontoret der. Og Nynorsk Mediesenter – som passer på språkprosenten hos oss.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les hele avisen her.