Om det er mangel på fantasi eller stormannsgalskap som forårsaker det er ikke lett å si. Fiat skal i hvert fall lager en "stor" utgave av sin lille 500.

Fiat 500L heter bilen, og L står selvfølgelig for Large. Bilen er skapt for at også de som ikke vil ha en liten Fiat 500, skal kjøpe en allikevel.

Veksthormoner
Produsenten kaller selv bilen en kombinasjon mellom passasjerplassen i en flerbruksbil, kjørefølelsen til en liten suv, med dimensjoner og effektivitet som en vanlig småbil.

Uansett bilen måler 4,14 meter i lengden, 1,78 i bredden og 1,66 meter høy. Det er litt lenger og litt høyere enn for eksempel en annen avart av en "retromodell"; Mini Countryman. Sammenlignet med Fiat 500, har den virkelig vokst ut av alle proporsjoner.

Årets motor
Bilen kommer med to bensinmotorer, en på 1,4-liter, samt den nye lille twinair-motoren som er tosylindret motor på 900 kubikk og anslagsvis 85 hestekrefter. Den innehar forresten tittelen "Årets motor" i 2011.

Les også: Årets beste motor er italiensk

I tillegg kommer det en dieselmotor på 1,3 liter.

Fiat 500L bygges ved Fiat-fabrikken i Serbia, og debuterer i Geneve i starten av mars. Markedslansering er beregnet til siste kvartal i år.

Les test av Fiat 500 cabriolet: Liten og svak uten tak

Les test av Fiat 500: Bitteliten bybil

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.