Nyetablerte Krohn Air i Molde har kjøpt sitt andre fly, skriver Dagens Næringsliv.

Gründer Claus Krohn (77) vil fly morgenfugler fra Romsdals næringsliv til Bergen.

Krohn Air dobler flyparken etter å ha kjøpt inn et 19-seters Jetstream-fly.

Slått på målstreken
Krohn Air hadde opprinnelig planer om å bruke sitt nye fly til å starte flyvninger på ruta Kristiansund-Trondheim fra neste måned.

- Widerøe kom oss i forkjøpet. Vi ble litt skuffet over å høre det, men det var ikke annet å gjøre enn å trekke seg. Det er ikke rom for to konkurrenter på den ruta. Det betød at vi måtte se etter andre muligheter. Vi valgte Bergen, sier Claus Krohn til DN.

Stabilt belegg
Krohn Air startet i februar da SAS la ned ruten mellom Molde og Trondheim. Krohn som selv tok flysertifikat like før sin 70-årsdag hadde eget fly, en Dornier 328-100 med 32 seter, klar til innsats.

- Vi hadde allerede syslet med tanken om å starte Krohn Air. Mye var kommet på plass, sier Krohn. Han ledet en prosess som endte med at Krohn Air hadde sin første flyvning til Trondheim to dager etter at SAS hadde sin siste.

Frem til askeskyen kom drivende lå belegget på mellom 60 og 70 prosent. Krohn sier seg «rimelig godt fornøyd» med selskapets første halvår, men vil ikke oppgi tall.

Les også: Vekterstreiken truer flyselskap

76-åring starter flyselskap
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.