Bruken av Minside har ikke tatt seg vesentlig opp siden lanseringen ved årsskiftet 2006/07, ifølge Abelia.

Interesseorganisasjonen har sett på bruken av Minside og Norge.no i perioden januar-juli 2008.

- Bruken av Minside har stabilisert seg på et relativt lavt nivå siden starten i 2007, selv om gjennomsnittet i 2008 er noe høyere enn for 2007, skriver Abelia i en pressemelding.

Minside har i løpet av første halvår i 2008 kun hatt ca 230 000 unike brukere, men bruken svinger med hele 80 prosent margin fra en måned til en annen, hevder Abelia.

- Så lenge det mangler en løsning for eID og få kommunale og statlige tjenester er gjort interaktive, vil bruken av Minside forbli lav, tror Rune Foshaug i Abelia.

- Fornyingsministeren Heidi Grade Røys klønete håndtering av prosessen knyttet til å få på plass eID, må ta store deler av skylden, sier Foshaug.

Trenger vi Norge.no?
Og enda verre - Bruken av Norge.no har i det første halvåret i 2008 sunket med ca 40 prosent.

– Det kan virke som om folk flest finner den informasjonen de trenger ved å gå direkte til andre offentlig nettsteder, sier Foshaug.

Han viser til at Skatteetaten.no til sammenligning har ca 70 prosent flere brukere enn Norge.no.

- Spørsmålet er om vi egentlig trenger en metaportal som Norge.no, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.