Mellom 400 og 500 av tidligere varslede stillingskutt skal tas i Statoils forretningsområde Utvikling og produksjon (UPN) i Norge, skriver Stavanger Aftenblad.

Selskapet varslet i juni en ytterligere nedbemanning av 1100 til 1500 fast ansatte.

Denne uken ble et forslag til nytt organisasjonskart lagt fram for grupper av de ansatte. Der framgår det at 400-500 av dem som må gå, jobber i UPN, som er Statoils største forretningsområde med rundt 4000 ansatte.

Det er landanleggene i Norge, ikke offshorevirksomheten, som berøres.

Foreløpig uklart

Nøyaktig hvor mange stillinger som kuttes, blir ikke klart før konsernledelsen har behandlet forslaget og blant annet sett hvor mange ansatte som søker sluttpakker.

Ifølge Aftenbladet foreligger det også forslag om hvor mange som må gå i det andre forretningsområdet som må ta store kutt, Teknologi, brønn og boring.

Ifølge DNB Markets har Statoil varslet nedbemanningskutt på mellom 4500 og 4900 stillinger som følge av lavere aktivitet i den norske oljenæringen etter oljeprisfallet siden i fjor.

Statoil opplyser ellers fredag å ha forlenget kontrakten for «Viking Energy» med to år fra utgangen av april 2016, melder TDN finans.

Statoil har opsjon for ytterligere ett år.

Flere oppsigelser

Statoil er ikke alene om å måtte redusere arbeidsstokken.

Full stans i nye ordrer tærer også på reservene til oljeservicekjempen National Oilwell Varco (NOV), som i høst måtte si opp 1500 ansatte.

Denne uken varslet NOV ny kuttrunde, hvor det internt i selskapet snakkes om godt over 500 nye oppsigelser.

Det hadde imidlertid ikke konsernsjef Tor Henning Ramfjord i NOV noen kommentar til da DN snakket med ham tirsdag.

 

Les også: Fredriksen overrasket over Lunders arrestasjon

Tror på dobbel boligprisvekst i denne byen

Sjeføkonom: Kan få nullrente i Norge neste år

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette er treningen som fjerner fettet:

Løpetreningen som fjerner fettet
Gründer og livsstilsveileder Helle Bornstein i Smart Trening gir deg løpeporgram som booster forbrenningen.
01:22
Publisert: