Q-Free ber Oslo Børs undersøke handel i Q-Free aksjen før konkurrenten Kapsch nylig kjøpte drøyt 20 prosent av aksjene selskapet. Dagensit.no kjenner til at Q-free tidlig mistenkte konkurrenten for å ha dumpet akjer for å gjøre kjøpet enklere.

Kursmanipulasjon er en meget alvorlig mistanke. Nylig endte første sak av denne arten i Høyesterett med en dom på ti måneders fensel, hvorav seks var ubetinget.

Les også: - En prinsipielt viktig dom

Kursen på Q-free utviklet seg relativt jevnt i tiden frem til det store aksjekjøpet, men dagen før falt kursen fra 8,50 og var på ett tidspunkt under 7 kroner.

Børsen har allerede begynt undersøkelsene, opplyser Tor Arne Olsen ved Oslo Børs.

- Når det går en så stor transaksjon gjør vi nesten alltid undersøkelser om hva som har skjedd i forkant, sier han til Dagensit.no.

Undersøkelsen kan ta noe tid, og resultatet vil ikke være offentlig, utover om saken sendes videre til Kredittilsynet eller ikke. Kursmanipulasjon er en alvorlig sak for Oslo Børs.

- Kursmanipulasjon er kanskje det mest alvorlige sammen med innsidehandel slik vi ser det, sier Olsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.