OSLO: KrF-leder Knut Arild Hareide vil spørre barne- og likestillingsminister Solveig Horne hva som skal til for å få på plass Navs nettløsninger for foreldrepermisjon raskere.

– Gode nettbaserte løsninger er en forutsetning for å sikre de to hensynene som vi vil ivareta: At det ikke blir en uthuling av fedrekvoten og at løsningen er ubyråkratisk, sier han.

«IKKE DIREKTE OVERRASKET. Knut Arild Hareide (KrF)
«IKKE DIREKTE OVERRASKET. Knut Arild Hareide (KrF) (Foto: Dagens Næringsliv)
Aller mest alarmerende mener han imidlertid det er at moderniseringen i Nav er kommet så kort.

– Det er ingen krise om foreldrepermisjonsendringene må vente ett år. Det mister jeg ikke nattesøvnen av. Men jeg mister nattesøvnen av at et system som skal hjelpe mennesker ut i arbeidslivet og som er vårt viktigste virkemiddel velferdspolitikken er alt for dårlig. Og dette er nok et eksempel på det, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

– Jeg er ikke direkte overrasket, for vi vet at det er it-problemer i Nav, men jeg hadde ikke kalkulert at det skulle være så store utfordringer som DN nå avdekker, sier Hareide.

Han understreker at både politiet, helsesektoren og Nav sliter med utdaterte it-løsninger.

Venstreleder Trine Skei Grande har tidligere pekt på at en nettbasert løsning vil gjøre det langt enklere å få til endringer i foreldrepermisjonen og mindre byråkratiske løsninger. Hun nekter å tro at det må ta så lang tid som til 2017 å få på plass en løsning.

– Dette må det gå an å få til raskere, sier hun, og legger raskt til:

– De må gjerne ringe en venn. Og gjerne da svenskene, sier hun.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.