I april ble det registrert 11.330 nye personbiler, en oppgang på 6,1 prosent sammenlignet med april 2010. I forhold til gjennomsnittet for april måned de ti foregående årene, er årets apriltall 26,4 prosent høyere, viser statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken. I årets fire første måneder har bilsalget steget med over ti prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Det ble bruktimportert 2.170 personbiler i april, noe som er en nedgang på 14,8 prosent fra samme måned i 2010.

Sterkt av Mitsubishi
Den nye kompaktsuven Mitsubishi ASX var mest solgte personbil med firehjulsdrift, og havnet på andreplass blant alle modellene, bak Volkswagen Golf. Til sammen endte Mitsubishi på en tredjeplass blant merkene i april med en markedsandel på 8,7 prosent. Hittil i år har Mitsubishi økt registreringstallene med 145 prosent fra fjorårets fire første måneder.

Av de andre merkene på topp ti, er det Ford og BMW som har penest økning, mens Toyota og Peugeot hittil i år er de eneste som har hatt en tilbakegang i salget.

Færre varebiler
Det ble registrert 2.592 nye varebiler i april. Det er en nedgang på fem prosent sammenlignet med samme måned i 2010.

Gjennomsnittlig CO2-utslipp for alle førstegangsregistrerte nye personbiler april var 136 gram per kilometer. Dette er det samme som i mars, men 4,2 prosent lavere enn i april i 2010.

El- og hybridandelen øker
Av samtlige nye personbiler registrert i april hadde 75,1 prosent dieselmotor. I april 2010 var dieselandelen 72,9 prosent. I april i år ble det registrert 133 nye personbiler med elmotor og 388 nye personbiler med bensin/elektrisk hybriddrift.

Det var 23 registreringsdager i april, like mange som i april 2010.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.