Bilprodusenten Mitsubishi innrømmer å ha brukt misvisende drivstofftester siden 1991, mye lenger enn tidligere kjent.

I forrige uke innrømmet selskapet at det hadde gjennomført testene feil for å kunne presentere et kunstig lavt drivstofforbruk for flere småbiler de har solgt i Japan.

– For innenriksmarkedet har vi brukt metoden siden 1991, uttalte selskapets visedirektør Ryugo Nakao på en pressekonferanse tirsdag.

– Men vi kjenner ikke antallet bilmodeller det dreier seg om, la han til.

Jukset ble oppdaget da Nissan, som Mitsubishi produserer bilene Dayz og Dayz Roox for, merket at det ikke var samsvar mellom det oppgitte og faktiske drivstofforbruket for bilene. (©NTB)

 

Anbefalt av DNtv:

Tesla-Gründer Elon Musk blir målløs da han blir spurt om produksjonen kan flyttes til Norge: «Em...the... em...the, the, yeah he...»
Selv om norsk kraft skulle være renest i verden, har Elon Musk tydeligvis andre grunner til å tvile på om det er lurt å produsere elbil Norge.
00:45
Publisert:

Tårer i øyekroken da Oslos siste videosjappe kom til «the end»
DN møtte triste eiere og kunder på Video Nova på Majorstuen på butikkens siste dag: - En æra er forbi.
02:31
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.