I stedet fikk de en konferanse der fokuset er på operativsystem og annen programvare, skriver Bloomberg News, som følger presentasjonen fra San Francisco.

De siste årene har konkurransen mellom Apples Iphone og de mange smarttelefonene som bruker Googles Android-plattform blitt stadig skarpere.

Konsernsjef Tim  Cook, som overtok roret i forbindelse med gründer Steve Jobs sykdom og senere bortgang, er under kraftig press til å levere en hit på størrelse med det Ipod, Iphone og Ipad har vært for selskapet. 

Apples årlige utviklerkonferanse er en viktig del av selskapets strategi for å skape begeistring for de nye produktene blant utviklerne. Med 5.000 deltagere i salen og en stadig hardere konkurranse om kundene, er oppgaven krevende.

Flere oppgaver

Apple avslørte seneste utgave av sitt operativsystem, Ios 8, på konferansen. Den nyeste utgaven skal gjøre det mulig å svare på beskjeder samtidig som man jobber i andre applikasjoner. Det skal også bli lettere å finne frem til sine kontakter.

Apple introduserer også en ny løsning som gir brukerne direkte lenker til relevante nettsteder for vanlige spørsmål - uten å gå veien om Google. Nye tjenester knyttet til tekstmeldinger ble også lansert, slik som et nyutviklet staveprogram. 

Ringe med PC'en

Flere av mandagens avsløringer er knyttet til å gjøre det lettere å knytte Iphone, Ipad og Mac'er sømløst sammen. Apple viste frem programmet Handoff, som gjør det enklere å jobbe med dokumenter på alle de tre enhetene. Programmet gjør det også mulig å ta imot og ringe fra PC'en om mobiltelefonen står til lading eller ikke er tilgjengelig, skriver Bloomberg.

Yosemite

The Wall Street Journal trekker frem at Apple også presenterte et nytt operativsystem for Mac som har fått navnet Yosemite, oppkalt etter en nasjonalpark på USAs vestkyst.

Operativsystemet minner av utseende mye Ios, som er operativsystemet som ligger i bunnen av Iphone og Ipads funksjonalitet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.