Apple har lenge hevdet at konkurrenten Samsung har benyttet deres ideer for å oppnå sin suksess, og de to gigantene har i flere år utkjempet slag i rettssaler over store deler av kloden. Siden sakene startet har Samsung fått stadig større markedsandel, både på mobil og nettbrett.

Nå er kamphanene på nytt på vei inn i en rettssal i Silicon Valley, og denne gangen har Apple virkelig flesket til i sine krav. Selskapet krever at Samsung betaler 40 dollar per mobil som er solgt med programvare som Apple hevder er funnet opp av dem - altså nesten 250 kroner. Dette er mer enn fem ganger mer enn Apple har krevet i tidlgiere saker, skriver TheGuardian.com.

Hvis Apple får fullt gjennomslag kan dette koste Samsung opptil to milliarder dollar.

Trekker inn Google

Når saken starer i San Jose på mandag vil Samsung kalle inn ingeniører fra Google. De lager operativsystemet Android, som Samsung bruker i flesteparten av sine smarttelefoner. De skal ifølge Samsung forklare hvordan programvaren ble utviklet uavhengig av Apple.

Før saken starter er ordvekslingen i gang, men kjente strofer fra begge parter.

- Apple revolusjonerte markedet for personlige smartenheter. Samsung, har systematisk kopiert Apples nyskapende teknologi og produkter, funksjoner og design, og har overflømmet markedet med enheter som bryter våre rettigheter, hevder Apple i rettspapirer.

Slår tilbake

Samsung mener derimot det er Apple som kopierer.

- Samsung har vært en pioner i markedet for mobile enheter siden starten. Apple har kopiert mange av Samsungs oppfinnelser i sine Iphone, Ipod og Ipad-produkter, skriver selskapet.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.