Berlin: Forventningene til Iphone 6 er på sitt høyeste siden Iphone 4 ble lansert i 2010. Telefonen kommer i to størrelser, begge med vesentlig større skjermer enn hva Apple har tilbudt hittil.

Samtidig har alle som ikke bruker Iphone forlengst blitt vante med så store telefoner.

Design

Mitt førsteinntrykk av Iphone 6 er at telefonen ligger veldig godt i hånden. Den er veldig lett og de avrundede kantene gjør den lett å holde. Dekslene har også litt tekstur så den ikke blir glatt.

Hjem-knappen har også blitt ny, hovedsakelig føles den mykere. På baksiden legger man merke til at kameraobjektivet stikker litt ut fra resten av telefonen. Det har ikke vært tilfelle på noen av Apples tidligere modeller. Ifølge andre telefonprodusenter, som er mer åpne om produktene sine, er det gjerne den optiske bildestabiliseringen som gjør at kameraet på en telefon blir tykkere enn selve telefonen.

Brukeropplevelse

Brukeropplevelsen på Iphone 6 er ved første øyekast nøyaktig lik de foregående modellene. Hjem-skjermen består av ikoner på en bakgrunn, og standardappene ser ut slik de gjør på dagens telefoner. Unntaksvis finner man et par nye funksjoner i kameraappen, men disse kommer også til eldre telefoner gjennom en oppdatering.

Men på Iphone 6+ er det noen flere forskjeller. Iphone 6+ er tilpasset bruk i liggende modus, akkurat som et nettbrett, og både Hjem-skjermen og apper er tilpasset skjermrotasjon. Dette er spesielt praktisk når man leser epost og bruker kalenderen i tillegg til foto og medieapper.

Skal man bruke telefonen liggende må man belage seg på å bruke begge hendene. Iphone 6+ er nok for de aller fleste en tohåndstelefon uansett.

Iphone 6.
Iphone 6. (Foto: Magnus Eidem)

Konklusjon

Dagens Næringsliv kommer med en full test av begge telefonene i forbindelse med den norske lanseringen. Men førsteinntrykket fra i dag er at Iphone fortsatt ligger god i hånden og er fortsatt lett og lommevennlig.

Brukeropplevelsen er forutsigbar og trygg for Apple-kjennere, med unntak av Iphone 6+ som også kan brukes som et nettbrett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.