Som ventet lanserte HTC sitt neste flaggskip, HTC One M9, under en pressekonferanse i Barcelona søndag ettermiddag.

Den nye telefonen følger samme designspråk som de to tidligere modellene, men nye produksjonsmetoder har gjort det mulig å lage nesten hele den nye telefoneni metall. Kabinettet er fortsatt i helstøpt aluminium.

Mest merkbart med det nye kabinettet er at HTC har utviklet en metode for å få inn to fargetoner i metallet, noe som ser ut til å gi et ganske unikt utseende. Ved å anodisere metallet to ganger kan man lage detaljer i en annen farge enn resten av dekselet og fortsatt ha et helstøpt kabinett. På HTC One M9 har kanten på telefonen fått en glattpolert kobberfinish.

Bedre på multitasking

Som ventet får HTC One M9 også komponentplattformen Snapdragon 810, noe som betyr 64-bits prosessorer med åtte kjerner.

For brukeren betyr dette en telefon med langt større kapasitet for å kjøre samtidige oppgaver og bakgrunnsoppgaver enn før. Det betyr også større fleksibilitet for strømstyring og batterikapasitet.

På grafikkfronten betyr det full skala 3D-grafikk i høy oppløsning og kapasitet for å dekode video i Ultra HD-oppløsning.

Telefonen leveres med 32 GB minne som standard, men dette kan utvides med inntil 128 GB ekstra via minnekort. Telefonen får 3 GB  arbeidsminne.

Selv om baksiden i børstet aluminium og karmen i polert kobberfinish er forskjellige ut er de ett og samme stykke metall. HTC har utviklet en metode for å lage to fargetoner ved hjelp av en ekstra runde anodisering.
Selv om baksiden i børstet aluminium og karmen i polert kobberfinish er forskjellige ut er de ett og samme stykke metall. HTC har utviklet en metode for å lage to fargetoner ved hjelp av en ekstra runde anodisering. (Foto: HTC)
 

Kamera

For første gang på flere år går HTC tilbake til en standard bildebrikke på 20 megapiksler. Hvor stor selve bildebrikken er rent fysisk vet vi ikke ennå, men dette er svært avgjørende for selve bildekvalieten. HTC lover selvsagt rikelig med detaljer, selv om man zoomer eller beskjærer.

Linsene og objektivet blir beskyttet av safirglass, noe som gjør det nær sagt ripefritt, en forbedring over dagens HTC One.

Frontkameraet ser ut til å være det samme kameraet som er hovedkameraet på dagens modell. I så fall vil det være et meget godt frontkamera, med vidvinkellinse til selfies. En egen selfie-app, med filtre, justeringer og effekter følger også med.

Videokameraet kan ta video i Ultra HD (4K) oppløsning.

Lyd

Lydkvalitet har lenge vært viktig for HTC og de har hittil vært den eneste av de store smarttelefonprodusentene med en skikkelig multikanals forsterker innebygget i telefonen.

Nytt av året er at telefonen også vil kunne spille av hd-lyd i 24-bits kvalitet og at de integrerte høttalerne i telefonen kan spille av en virtualisert 5.1 surroundlyd levert av Dolby.

Ny brukeropplevelse

HTCs programvare for brukeropplevelse kalles Sense. På HTC One M9 kommer syvende generasjon av Sense inkludert. Sense 7 har en ny måte å presentere innhold på. Basert på den skjermbakgrunnen du selv ha valgt vil telefonen tilpasse fargene på ikoner og menyer i apper etter paletten i bildet du bruker.

Ved å definere hvor man jobber og hvor man er hjemme eller på trening kan telefonen også automatisk skifte layout på Hjem-skjermen og bytte ut ikoner og moduler etter behov.

Sense 7 kommer også med anbefalinger om apper du kan like, basert på de du allerede bruker.

En ny versjon av det aktive dekslet Dot View lanseres også sammen med telefonen. I tillegg kommer også originalt vanntett tilbehør for trening og utendørsbruk.

HTC One M9 kommer til Norge 31. mars, med en veiledende pris på 6990 kroner.

Les også: 
HTC lanserer virtuell virkelighet
Her er Samsung Galaxy S6
  Slik fungerer Samsung Pay
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.